Zure Room Cake Recept
Een heerlijke zure room cake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cake Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 200 g Suiker
- 200 g Boter op kamertemperatuur
- 200 ml Zure Room
- 4 Eieren
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 0.5 tl Zout
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
In een grote kom, klop de boter en suiker tot licht en luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppen na elke toevoeging.
Voeg de zure room en vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg toe aan het mengsel. Meng tot net gecombineerd.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg