Ga terug
+ servings
witte-amandel-bruidstaart-recept

Witte Amandel Bruidstaart Recept

Een heerlijke witte amandel bruidstaart, perfect voor speciale gelegenheden.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 12 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Cakebeslag

  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g gemalen amandelen

Frosting

  • 200 g poedersuiker
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
  2. In een grote kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe.
  3. Zeef de bloem en bakpoeder samen en voeg geleidelijk toe aan het botermengsel. Voeg de gemalen amandelen toe en meng goed.
  4. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  5. Voor de frosting, klop de boter en poedersuiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg het vanille-extract en de melk toe en klop tot een gladde massa.
  6. Versier de afgekoelde cake met de frosting en serveer.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 35g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bruidstaart, Wedding Cake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!