Witte Amandel Bruidstaart Recept
Een heerlijke witte amandel bruidstaart, perfect voor speciale gelegenheden.
Print Recept
Pin Dit
Cakebeslag
- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 100 g gemalen amandelen
Frosting
- 200 g poedersuiker
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 2 el melk
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
In een grote kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe.
Zeef de bloem en bakpoeder samen en voeg geleidelijk toe aan het botermengsel. Voeg de gemalen amandelen toe en meng goed.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
Voor de frosting, klop de boter en poedersuiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg het vanille-extract en de melk toe en klop tot een gladde massa.
Versier de afgekoelde cake met de frosting en serveer.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 35g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Bruidstaart, Wedding Cake