Volkoren Pizzabodem Recept
Een eenvoudig en gezond recept voor een volkoren pizzabodem.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 300 g volkorenmeel
- 200 ml water lauw
- 7 g droge gist
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 220°C.
Los de gist op in het lauwe water.
Doe het volkorenmeel en zout in een mengkom.
Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan het meel.
Kneed het deeg tot een soepel geheel.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
Rol het deeg uit tot een pizzabodem.
Beleg de pizzabodem naar wens en bak 20 minuten in de oven.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 7g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Pizza, Volkoren Pizzabodem