Go Back
+ servings
volkoren-pizzabodem-recept

Volkoren Pizzabodem Recept

Een eenvoudig en gezond recept voor een volkoren pizzabodem.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 servings
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 300 g volkorenmeel
  • 200 ml water lauw
  • 7 g droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Los de gist op in het lauwe water.
  3. Doe het volkorenmeel en zout in een mengkom.
  4. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan het meel.
  5. Kneed het deeg tot een soepel geheel.
  6. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
  7. Rol het deeg uit tot een pizzabodem.
  8. Beleg de pizzabodem naar wens en bak 20 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 7g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Volkoren Pizzabodem
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!