Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Roomtaart Recept
Een heerlijke roomtaart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minutes
mins
Kooktijd:
30
minutes
mins
Totale Tijd:
50
minutes
mins
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
Dutch/Nederlands
Porties:
8
porties
Calorieën:
400
kcal
Ingrediënten
Ingrediënten
200
g
Boter
200
g
Suiker
4
Eieren
200
g
Bloem
500
ml
Slagroom
1
tl
Vanille-extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
Zeef de bloem en voeg deze toe aan het mengsel.
Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak 30 minuten.
Klop de slagroom stijf met het vanille-extract.
Laat de taart afkoelen en bestrijk met slagroom.
Voedingswaarde
Calories:
400
kcal
|
Carbohydrates:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
20
g
|
Saturated Fat:
12
g
|
Cholesterol:
100
mg
|
Sodium:
150
mg
|
Potassium:
200
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
30
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
100
mg
|
Iron:
1
mg
Trefwoorden
Roomtaart, Cream Pie
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!