Roomkaas Cupcakes Recept
Heerlijke roomkaas cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cupcake Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Zout
- 115 g Ongezouten boter op kamertemperatuur
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 1 tl Vanille-extract
- 120 ml Melk op kamertemperatuur
Roomkaas Frosting Ingrediënten
- 225 g Roomkaas op kamertemperatuur
- 115 g Ongezouten boter op kamertemperatuur
- 240 g Poedersuiker gezeefd
- 1 tl Vanille-extract
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren cupcakevormpjes.
In een kom, meng bloem, bakpoeder en zout.
Klop in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract.
Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe aan het botermengsel, begin en eindig met het bloemmengsel. Meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
Voor de frosting, klop de roomkaas en boter romig. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot een glad mengsel.
Versier de afgekoelde cupcakes met de roomkaas frosting.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 80mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Cupcakes, Roomkaas, Bakken