Ga terug
+ servings
roomkaas-cupcakes-recept

Roomkaas Cupcakes Recept

Heerlijke roomkaas cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 115 g Ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl Vanille-extract
  • 120 ml Melk op kamertemperatuur

Roomkaas Frosting Ingrediënten

  • 225 g Roomkaas op kamertemperatuur
  • 115 g Ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 240 g Poedersuiker gezeefd
  • 1 tl Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren cupcakevormpjes.
  2. In een kom, meng bloem, bakpoeder en zout.
  3. Klop in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract.
  4. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe aan het botermengsel, begin en eindig met het bloemmengsel. Meng tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  6. Voor de frosting, klop de roomkaas en boter romig. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot een glad mengsel.
  7. Versier de afgekoelde cupcakes met de roomkaas frosting.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 80mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Roomkaas, Bakken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!