Pumpernickel Brood Recept
Een heerlijk en gezond donker brood, perfect voor elke maaltijd.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 500 g Roggebloem
- 250 ml Water lauw
- 10 g Zout
- 7 g Droge gist
- 50 g Melasse
1. Meng de roggebloem, zout en droge gist in een grote mengkom.
2. Voeg de melasse en het lauwe water toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
3. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
4. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Vorm het deeg en plaats het in een ingevette bakvorm.
5. Bak het brood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Pumpernickel, Brood, Bread