Go Back
+ servings
pumpernickel-brood-recept

Pumpernickel Brood Recept

Een heerlijk en gezond donker brood, perfect voor elke maaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale Tijd: 1 hour 20 minutes
Cursus: Brood, Bread
Keuken: Duits, German
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 g Roggebloem
  • 250 ml Water lauw
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 50 g Melasse

Instructies 

  1. 1. Meng de roggebloem, zout en droge gist in een grote mengkom.
  2. 2. Voeg de melasse en het lauwe water toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  3. 3. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Vorm het deeg en plaats het in een ingevette bakvorm.
  5. 5. Bak het brood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. 6. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pumpernickel, Brood, Bread
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!