Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta Frolla Italiaans Deegrecept
Een klassiek Italiaans deegrecept voor zoete taarten en koekjes.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Kooktijd:
15
minuten
min
Totale Tijd:
35
minuten
min
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
Italiaans, Italian
Porties:
8
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Ingrediënten
300
g
Bloem
150
g
Boter
koud en in blokjes
100
g
Suiker
1
stuk
Ei
1
stuk
Eidooier
1
snufje
Zout
Instructies
Doe de bloem en zout in een mengkom.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg de suiker, ei en eidooier toe en meng tot een samenhangend deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en gebruik zoals gewenst.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot goudbruin.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
12
g
|
Saturated Fat:
7
g
|
Cholesterol:
50
mg
|
Sodium:
100
mg
|
Potassium:
50
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
10
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
1
mg
Trefwoorden
Gebak, Pastry
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!