Ga terug
+ servings
pasta-frolla-italiaans-deegrecept

Pasta Frolla Italiaans Deegrecept

Een klassiek Italiaans deegrecept voor zoete taarten en koekjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Italiaans, Italian
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 300 g Bloem
  • 150 g Boter koud en in blokjes
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 1 stuk Eidooier
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Doe de bloem en zout in een mengkom.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  3. Voeg de suiker, ei en eidooier toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en gebruik zoals gewenst.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot goudbruin.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 100mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Gebak, Pastry
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!