Go Back
+ servings
nutella-deeg-kerstboom-recept

Nutella Deeg Kerstboom Recept

Een heerlijke en feestelijke Nutella kerstboom gemaakt van bladerdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: European, Europees
Porties: 8 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 vellen Bladerdeeg
  • 200 g Nutella
  • 1 stuk Ei losgeklopt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het eerste vel bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Besmeer het bladerdeeg met Nutella.
  4. Leg het tweede vel bladerdeeg bovenop het eerste vel.
  5. Snijd de vorm van een kerstboom uit het deeg.
  6. Snijd aan beide kanten van de boom horizontale stroken, maar laat de middenstam intact.
  7. Draai elke strook een paar keer om een spiraal te vormen.
  8. Bestrijk de kerstboom met het losgeklopte ei.
  9. Bak de kerstboom 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 40mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Christmas, Kerstmis
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!