Ga terug
+ servings
new-york-style-pizzadeeg-recept

New York Style Pizzadeeg Recept

Dit is een recept voor een klassieke New York Style pizzadeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Pizzadeeg Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 325 ml Water lauw
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Suiker
  • 7 g Droge gist
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem, zout en suiker in een grote mengkom.
  2. 2. Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  3. 3. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  4. 4. Laat het deeg rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, gedurende 1-2 uur of tot het in omvang verdubbeld is.
  5. 5. Verwarm de oven voor op 250°C (482°F).
  6. 6. Verdeel het deeg in porties, rol uit en leg op een bakplaat.
  7. 7. Bak de pizzabodems 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Pizza, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!