Ga terug
+ servings
nazook-zoete-perzische-gebak-recept

Nazook Zoete Perzische Gebak Recept

Een heerlijk zoet Perzisch gebak, perfect voor bij de thee of koffie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Persian, Perzisch
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter kamertemperatuur
  • 1 stuk Ei
  • 60 ml Melk
  • 1 tl Bakpoeder

Vulling

  • 100 g Suiker
  • 100 g Walnoten fijngehakt
  • 1 tl Kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak het deeg door de bloem, boter, ei, melk en bakpoeder te mengen in een kom. Kneed tot een soepel deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
  4. Maak de vulling door suiker, walnoten en kaneel te mengen.
  5. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
  6. Rol het deeg op en snijd in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
  7. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Sweet, Zoet
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!