Ga terug
+ servings
kaneel-swirl-bundt-koffiecake-recept

Kaneel Swirl Bundt Koffiecake Recept

Een heerlijke kaneel swirl bundt koffiecake perfect voor bij de koffie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale Tijd: 1 uur 10 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Cakebeslag

  • 250 g bloem
  • 200 g suiker
  • 120 ml melk
  • 2 stuks eieren
  • 100 g boter gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout

Kaneel Swirl

  • 50 g bruine suiker
  • 2 tl kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Vet een bundt pan in.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de melk, eieren, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed tot een glad beslag.
  4. Giet de helft van het beslag in de bundt pan.
  5. In een kleine kom, meng de bruine suiker en kaneel. Strooi dit mengsel over het beslag in de pan.
  6. Giet de rest van het beslag over de kaneel suiker laag.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de pan, keer hem dan om op een rooster om volledig af te koelen.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cake, Koffiecake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!