Ga terug
+ servings
italiaans-pizzadeeg-recept

Italiaans Pizzadeeg Recept

Dit is een eenvoudig recept voor authentiek Italiaans pizzadeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 325 ml Water Lauw
  • 1 tl Zout
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. Doe de bloem in een grote mengkom.
  2. Voeg de droge gist toe en meng goed.
  3. Giet het lauwe water erbij en roer tot een deeg ontstaat.
  4. Voeg het zout en de olijfolie toe en kneed het deeg 10 minuten.
  5. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat.
  8. Beleg de pizza naar wens en bak 10 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 200mg | Fiber: 2g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!