Ga terug
+ servings
iers-aardappelsnoepje-recept

Iers aardappelsnoepje recept

Een heerlijk Iers aardappelgerecht dat perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Irish, Iers
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 4 stuks Aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 cup Melk
  • 2 tablespoon Boter
  • 1 teaspoon Zout
  • 0.5 teaspoon Peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
  3. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom.
  4. Voeg de melk, boter, zout en peper toe aan de aardappelen en stamp tot een glad mengsel.
  5. Doe het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Serveer warm en geniet!

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Potato, Aardappel
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!