Iers aardappelsnoepje recept
Een heerlijk Iers aardappelgerecht dat perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 4 stuks Aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 1 cup Melk
- 2 tablespoon Boter
- 1 teaspoon Zout
- 0.5 teaspoon Peper
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom.
Voeg de melk, boter, zout en peper toe aan de aardappelen en stamp tot een glad mengsel.
Doe het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer warm en geniet!
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg