Go Back
+ servings
duitse-pannenkoeken-recept

Duitse Pannenkoeken Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor Duitse pannenkoeken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 30 minutes
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: German, Duits
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 500 ml Melk
  • 4 Eieren
  • 1 snufje Zout
  • 50 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. Doe de bloem in een mengkom en voeg de melk langzaam toe terwijl je roert.
  2. Voeg de eieren één voor één toe en blijf roeren tot het beslag glad is.
  3. Voeg een snufje zout en de gesmolten boter toe en meng goed.
  4. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  6. Herhaal dit tot al het beslag op is. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!