Ga terug
+ servings
duitse-chocoladecake-glazuur-recept

Duitse Chocoladecake Glazuur Recept

Een heerlijk recept voor Duitse chocoladecake met glazuur.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Duits, German
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Cakebeslag

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 3 Eieren
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Glazuur

  • 100 g Poedersuiker
  • 2 el Cacaopoeder
  • 3 el Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix de bloem, suiker, gesmolten boter, eieren, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een mengkom.
  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak de cake in de oven gedurende 30 minuten.
  5. Laat de cake afkoelen.
  6. Maak het glazuur door poedersuiker, cacaopoeder en melk te mengen.
  7. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chocoladecake, Chocolate Cake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!