Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Duitse Broodjes Recept
Een eenvoudig recept voor heerlijke Duitse broodjes.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minutes
mins
Kooktijd:
25
minutes
mins
Totale Tijd:
45
minutes
mins
Cursus:
Breakfast/Brunch, Ontbijt/Brunch
Keuken:
Duits, German
Porties:
4
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Main Ingredients
500
g
Bloem
10
g
Zout
7
g
Droge gist
300
ml
Lauw water
30
g
Boter
gesmolten
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
In een grote kom, meng de bloem en zout.
Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de bloem.
Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Vorm het deeg in kleine broodjes en leg ze op een bakplaat.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
50
g
|
Protein:
7
g
|
Fat:
5
g
|
Saturated Fat:
3
g
|
Cholesterol:
10
mg
|
Sodium:
200
mg
|
Potassium:
100
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
50
IU
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!