Go Back
+ servings
duitse-broodjes-recept

Duitse Broodjes Recept

Een eenvoudig recept voor heerlijke Duitse broodjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Breakfast/Brunch, Ontbijt/Brunch
Keuken: Duits, German
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Bloem
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Lauw water
  • 30 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem en zout.
  3. Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de bloem.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  5. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  6. Vorm het deeg in kleine broodjes en leg ze op een bakplaat.
  7. Bak de broodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!