Duitse Broodjes Recept
Een eenvoudig recept voor heerlijke Duitse broodjes.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 500 g Bloem
- 10 g Zout
- 7 g Droge gist
- 300 ml Lauw water
- 30 g Boter gesmolten
Verwarm de oven voor op 220°C.
In een grote kom, meng de bloem en zout.
Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de bloem.
Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Vorm het deeg in kleine broodjes en leg ze op een bakplaat.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg