Ga terug
+ servings
deense-gebak-appelrepen-recept

Deense Gebak Appelrepen Recept

Heerlijke Deense appelrepen, perfect voor bij de koffie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Danish, Deens
Porties: 8 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud
  • 50 g Suiker
  • 1 stuk Ei

Vulling

  • 4 stuk Appels geschild en in plakjes
  • 50 g Suiker
  • 1 tl Kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het deeg door bloem, boter, suiker en ei te mengen in een kom. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit en bekleed een bakplaat ermee.
  4. Leg de appelplakjes op het deeg en bestrooi met suiker en kaneel.
  5. Bak de appelrepen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Apple slices, Appelrepen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!