Deense Gebak Appelrepen Recept
Heerlijke Deense appelrepen, perfect voor bij de koffie.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 250 g Bloem
- 125 g Boter koud
- 50 g Suiker
- 1 stuk Ei
Vulling
- 4 stuk Appels geschild en in plakjes
- 50 g Suiker
- 1 tl Kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het deeg door bloem, boter, suiker en ei te mengen in een kom. Kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit en bekleed een bakplaat ermee.
Leg de appelplakjes op het deeg en bestrooi met suiker en kaneel.
Bak de appelrepen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg