Blauwebes Zucchini Brood Recept
Een heerlijk recept voor blauwebes zucchini brood.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 cups geraspte courgette
- 1 cup blauwebessen
- 3 cups bloem
- 1 teaspoon bakpoeder
- ½ teaspoon baking soda
- ½ teaspoon zout
- 1 cup suiker
- ½ cup plantaardige olie
- 2 eieren
- 1 teaspoon vanille-extract
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem.
In een grote kom, meng de geraspte courgette, blauwebessen, bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
In een andere kom, klop de suiker, olie, eieren en vanille-extract samen.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het brood afkoelen in de bakvorm voor 10 minuten, haal het er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Blauwebes Zucchini Brood, Blueberry Zucchini Bread