Blauwe bessen cake recept
Een heerlijke cake met blauwe bessen, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g bloem
- 150 g suiker
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- 125 g blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
Voeg het vanille-extract toe.
Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan het beslag.
Spatel de blauwe bessen door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak de cake in 45 minuten gaar. Laat afkoelen voor het serveren.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg