Ga terug
+ servings
banketbakkersroom-recept

Banketbakkersroom Recept

Heerlijke banketbakkersroom voor al je gebak.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 ml Milk
  • 1 whole Vanilla Bean split and scraped
  • 100 g Sugar
  • 4 whole Egg Yolks
  • 40 g Cornstarch
  • 50 g Butter cut into pieces

Instructies 

  1. Verwarm de melk met de vanilleboon en de helft van de suiker in een pan tot het bijna kookt.
  2. Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker en de maïzena in een kom.
  3. Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en klop goed door.
  4. Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het dik wordt.
  5. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Laat afkoelen.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pastry Cream, Banketbakkersroom
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!