Banketbakkersroom Recept
Heerlijke banketbakkersroom voor al je gebak.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 500 ml Milk
- 1 whole Vanilla Bean split and scraped
- 100 g Sugar
- 4 whole Egg Yolks
- 40 g Cornstarch
- 50 g Butter cut into pieces
Verwarm de melk met de vanilleboon en de helft van de suiker in een pan tot het bijna kookt.
Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker en de maïzena in een kom.
Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en klop goed door.
Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het dik wordt.
Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Laat afkoelen.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Pastry Cream, Banketbakkersroom