Bananenpompoenbroodrecept
Een heerlijk recept voor bananenpompoenbrood, perfect voor een gezonde snack of ontbijt.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 3 stuks Rijpe bananen geprakt
- 200 gram Pompoenpuree
- 2 stuks Eieren
- 100 gram Suiker
- 60 ml Plantaardige olie
- 240 gram Bloem
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Baking soda
- 1 tl Kaneel
- 0.5 tl Zout
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
In een grote kom, meng de geprakte bananen, pompoenpuree, eieren, suiker en olie.
Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe. Meng goed tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingevette broodvorm.
Bak in de voorverwarmde oven voor 60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, haal het dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Banana Bread/Bananenbrood, Pumpkin Bread/Pompoenbrood