Balah El Sham Egyptische Soesjes Recept
Heerlijke Egyptische soesjes, perfect voor een zoete traktatie.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 1 kop Water
- ½ kop Boter
- 1 kop Bloem
- 3 stuks Eieren
- ¼ tl Zout
- 1 kop Suiker voor de siroop
- ½ kop Water voor de siroop
- 1 el Citroensap voor de siroop
Breng water en boter aan de kook in een pan.
Voeg bloem en zout toe, roer tot een deegbal vormt.
Haal van het vuur, voeg eieren één voor één toe, goed mengen.
Verwarm olie in een frituurpan tot 180°C.
Spuit het deeg in de hete olie, bak tot goudbruin.
Maak de siroop door suiker, water en citroensap te koken tot dik.
Dompel de gebakken soesjes in de siroop, laat uitlekken.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg