Go Back
+ servings
balah-el-sham-egyptische-soesjes-recept

Balah El Sham Egyptische Soesjes Recept

Heerlijke Egyptische soesjes, perfect voor een zoete traktatie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 50 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Egyptian, Egyptisch
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 1 kop Water
  • ½ kop Boter
  • 1 kop Bloem
  • 3 stuks Eieren
  • ¼ tl Zout
  • 1 kop Suiker voor de siroop
  • ½ kop Water voor de siroop
  • 1 el Citroensap voor de siroop

Instructies 

  1. Breng water en boter aan de kook in een pan.
  2. Voeg bloem en zout toe, roer tot een deegbal vormt.
  3. Haal van het vuur, voeg eieren één voor één toe, goed mengen.
  4. Verwarm olie in een frituurpan tot 180°C.
  5. Spuit het deeg in de hete olie, bak tot goudbruin.
  6. Maak de siroop door suiker, water en citroensap te koken tot dik.
  7. Dompel de gebakken soesjes in de siroop, laat uitlekken.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Sweet, Zoet
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!