Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Arabische Kipsjawarma Sandwich Recept
Een heerlijke en gemakkelijke sandwich met Arabische kipsjawarma.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Kooktijd:
20
minuten
min
Totale Tijd:
35
minuten
min
Cursus:
Main Course, Hoofdgerecht
Keuken:
Middle Eastern, Midden-Oosters
Porties:
4
porties
Calorieën:
450
kcal
Ingrediënten
Ingrediënten
500
g
Kipfilet
in dunne reepjes gesneden
2
el
Olijfolie
1
tl
Komijnpoeder
1
tl
Paprikapoeder
1
tl
Korianderpoeder
1
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Zout
0.5
tl
Zwarte peper
4
Pitabroodjes
1
Komkommer
in plakjes gesneden
1
Tomaat
in plakjes gesneden
100
g
Yoghurt
1
el
Citroensap
1
el
Tahini
Instructies
1. Meng in een kom de olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, knoflookpoeder, zout en zwarte peper.
2. Voeg de kipreepjes toe en meng goed zodat de kip volledig bedekt is met de kruiden.
3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes in ongeveer 10-15 minuten gaar.
4. Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Meng in een kleine kom de yoghurt, citroensap en tahini tot een saus.
6. Vul de pitabroodjes met de gebakken kip, plakjes komkommer, tomaat en de yoghurtsaus.
Voedingswaarde
Calories:
450
kcal
|
Carbohydrates:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Fat:
15
g
|
Saturated Fat:
3
g
|
Cholesterol:
75
mg
|
Sodium:
800
mg
|
Potassium:
600
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sugar:
5
g
|
Vitamin A:
500
IU
|
Vitamin C:
20
mg
|
Calcium:
100
mg
|
Iron:
3
mg
Trefwoorden
Shawarma, Kipsjawarma
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!