Amish Wit Brood Recept
Een traditioneel recept voor heerlijk Amish wit brood.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Bloem
- 7 g Droge gist
- 300 ml Water Lauw
- 50 g Suiker
- 60 g Boter Gesmolten
- 10 g Zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Los de gist op in het lauwe water en laat 5 minuten staan.
Voeg de suiker, gesmolten boter en zout toe aan het gistmengsel.
Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
Druk het deeg plat en vorm het tot een brood. Plaats het in een ingevette broodvorm.
Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.
Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg