Ga terug
+ servings
zwartebesdeegbroodrecept

Zwartebesdeegbroodrecept

Een heerlijk recept voor zwartebesdeegbrood.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 120 ml Melk
  • 100 g Zwarte bessen

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de eieren en melk toe en meng tot een glad beslag.
  4. Spatel de zwarte bessen voorzichtig door het beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  6. Bak gedurende 40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat afkoelen voor het snijden en serveren.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!