Ga terug
+ servings
zwartebes-bladerdeeg-taartjes-recept

Zwartebes Bladerdeeg Taartjes Recept

Heerlijke zwartebes bladerdeeg taartjes, perfect voor een zoete traktatie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg ontdooid
  • 200 g zwarte bessen vers of bevroren
  • 50 g suiker
  • 1 stuk ei losgeklopt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Verdeel de zwarte bessen over het bladerdeeg en strooi de suiker erover.
  4. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en bestrijk met het losgeklopte ei.
  5. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Bladerdeeg, Zwartebes, Taartjes, Pastry, Blackcurrant
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!