Go Back
+ servings
zwarte-woud-cupcakes-recept

Zwarte Woud Cupcakes Recept

Heerlijke cupcakes geïnspireerd door de klassieke Zwarte Woud taart.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Duits, German
Porties: 12 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcakebeslag

  • 150 g Bloem
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 100 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 120 ml Melk
  • 120 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract

Topping

  • 200 ml Slagroom
  • 50 g Kersenjam
  • 12 Verse kersen

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakvorm met papieren cupcakevormpjes.
  2. In een grote kom, meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. In een andere kom, klop de suiker en eieren samen tot licht en luchtig. Voeg de melk, olie en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
  7. Klop de slagroom stijf en doe een toef op elke cupcake. Voeg een theelepel kersenjam toe en garneer met een verse kers.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 18g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cupcakes, Zwarte Woud
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!