Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Zwarte Woud Cupcakes Recept
Heerlijke cupcakes geïnspireerd door de klassieke Zwarte Woud taart.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minutes
mins
Kooktijd:
25
minutes
mins
Totale Tijd:
45
minutes
mins
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
Duits, German
Porties:
12
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Cupcakebeslag
150
g
Bloem
50
g
Cacaopoeder
1
tl
Bakpoeder
0.5
tl
Zout
100
g
Suiker
2
Eieren
120
ml
Melk
120
ml
Plantaardige olie
1
tl
Vanille-extract
Topping
200
ml
Slagroom
50
g
Kersenjam
12
Verse kersen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakvorm met papieren cupcakevormpjes.
In een grote kom, meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
In een andere kom, klop de suiker en eieren samen tot licht en luchtig. Voeg de melk, olie en vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom stijf en doe een toef op elke cupcake. Voeg een theelepel kersenjam toe en garneer met een verse kers.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
12
g
|
Saturated Fat:
6
g
|
Cholesterol:
50
mg
|
Sodium:
150
mg
|
Potassium:
200
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
18
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Vitamin C:
2
mg
|
Calcium:
100
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Cupcakes, Zwarte Woud
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!