Go Back
+ servings
zwarte-bodem-cupcakes-recept

Zwarte Bodem Cupcakes Recept

Heerlijke zwarte bodem cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 200 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 120 ml Melk
  • 120 ml Zonnebloemolie
  • 1 tl Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinblik.
  2. In een grote kom, meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. Voeg suiker, eieren, melk, olie en vanille-extract toe. Meng goed tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  5. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Zwarte Bodem
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!