Go Back
+ servings
zoete-taartdeeg-recept

Zoete Taartdeeg Recept

Een eenvoudig en lekker recept voor zoet taartdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale Tijd: 30 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud en in blokjes
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem, suiker en zout in een mengkom.
  2. 2. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  3. 3. Voeg het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  4. 4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. 5. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  6. 6. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad en bekleed een bakvorm met het deeg.
  7. 7. Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 100mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Sweet Pastry, Zoet Taartdeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!