Zoete Taartdeeg Recept
Een eenvoudig en lekker recept voor zoet taartdeeg.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 250 g Bloem
- 125 g Boter koud en in blokjes
- 100 g Suiker
- 1 stuk Ei
- 1 snufje Zout
1. Meng de bloem, suiker en zout in een mengkom.
2. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
3. Voeg het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
6. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad en bekleed een bakvorm met het deeg.
7. Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 100mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Sweet Pastry, Zoet Taartdeeg