Zoete Amandel Tamales met Banketbakkersroom Recept
Een heerlijk zoet gerecht met amandelen en banketbakkersroom, perfect voor een speciale gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Tamales
- 200 g Masa Harina
- 100 g Amandelmeel
- 100 g Suiker
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Zout
- 100 g Ongezouten boter, gesmolten
- 240 ml Water
Banketbakkersroom
- 500 ml Melk
- 100 g Suiker
- 4 stuks Eidooiers
- 30 g Maizena
- 1 tl Vanille-extract
1. Meng de masa harina, amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
2. Voeg de gesmolten boter en het water toe en meng tot een glad beslag.
3. Week de maïsschillen in warm water tot ze zacht zijn.
4. Vul elke maïsschil met een lepel beslag en vouw ze dicht.
5. Stoom de tamales gedurende 60 minuten.
6. Voor de banketbakkersroom, verwarm de melk en de helft van de suiker in een pan.
7. Klop de eidooiers, maizena en de rest van de suiker in een kom.
8. Voeg een beetje warme melk toe aan het eimengsel en roer goed door.
9. Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm tot het dik wordt.
10. Voeg het vanille-extract toe en laat afkoelen.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Tamales, Zoet, Amandel, Banketbakkersroom