Go Back
+ servings
zoet-pools-kersen-taart-recept

Zoet Pools Kersen Taart Recept

Een heerlijke zoete taart met kersen, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour 5 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Polish, Pools
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 150 g Boter koud en in blokjes
  • 1 stuk Ei
  • 500 g Kersen ontpit
  • 1 stuk Citroen sap en schil
  • 1 eetlepel Maizena

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een mengkom, meng de bloem en suiker. Voeg de koude boter toe en wrijf het in de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  3. Voeg het ei toe en meng tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  5. In een andere kom, meng de kersen, citroensap, citroenschil en maizena. Giet dit mengsel in de taartvorm.
  6. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is.
  7. Laat de taart afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cherry Pie, Kersentaart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!