Zoet Pools Kersen Taart Recept
Een heerlijke zoete taart met kersen, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 100 g Suiker
- 150 g Boter koud en in blokjes
- 1 stuk Ei
- 500 g Kersen ontpit
- 1 stuk Citroen sap en schil
- 1 eetlepel Maizena
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een mengkom, meng de bloem en suiker. Voeg de koude boter toe en wrijf het in de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg het ei toe en meng tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
In een andere kom, meng de kersen, citroensap, citroenschil en maizena. Giet dit mengsel in de taartvorm.
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is.
Laat de taart afkoelen voor het serveren.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg