Ga terug
+ servings
zoet-brood-recept

Zoet Brood Recept

Een heerlijk zoet brood recept, perfect voor ontbijt of als tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 gram Bloem
  • 250 ml Melk lauw
  • 50 gram Suiker
  • 7 gram Droge gist
  • 1 stuk Ei
  • 50 gram Boter gesmolten
  • 1 theelepel Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, en zout.
  3. Voeg de droge gist toe aan de lauwe melk en laat het 5 minuten staan.
  4. Voeg het gistmengsel, ei, en gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  5. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
  6. Laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
  7. Vorm het deeg tot een brood en plaats het in een ingevette broodvorm.
  8. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of tot het goudbruin is.
  9. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 300mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Sweet Bread, Zoet Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!