Go Back
+ servings
zeven-up-cake-recept

Zeven Up Cake Recept

Een heerlijke en luchtige cake gemaakt met 7-Up frisdrank.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale Tijd: 1 hour 15 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 3 cups bloem
  • 2.5 cups suiker
  • 1.5 cups boter op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 2 teaspoon citroenextract
  • ¾ cup 7-Up frisdrank

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. Klop de boter en suiker romig in een grote mengkom.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging.
  5. Voeg het citroenextract toe en meng goed.
  6. Voeg afwisselend de bloem en 7-Up toe, beginnend en eindigend met bloem. Meng tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  8. Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 40g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cake, 7-Up Cake, Zeven Up Cake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!