Ga terug
+ servings
zelfgevulde-cupcakes-recept

Zelfgevulde Cupcakes Recept

Heerlijke zelfgemaakte cupcakes gevuld met een romige vulling.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Cupcakes

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 100 g Boter op kamertemperatuur
  • 2 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 120 ml Melk

Vulling

  • 200 ml Slagroom
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 tl Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren vormpjes in een muffinblik.
  2. Klop de boter en suiker romig in een mengkom.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit afwisselend met de melk toe aan het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-25 minuten in de oven.
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  7. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille-extract.
  8. Maak een klein gaatje in het midden van elke cupcake en vul met de slagroom.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Zelfgemaakt
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!