Zachte Melassekoekjes Recept
Heerlijke zachte melassekoekjes, perfect voor bij de thee.
Print Recept
Pin Dit
Koekjes Ingrediënten
- 225 gram Bloem
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 theelepel Kaneel
- 0.5 theelepel Gemberpoeder
- 0.5 theelepel Zout
- 115 gram Ongezouten boter op kamertemperatuur
- 200 gram Bruine suiker
- 1 stuk Ei
- 80 ml Melasse
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
In een kom, meng bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en zout.
In een andere kom, klop de boter en bruine suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg het ei en de melasse toe aan het botermengsel en mix goed.
Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix tot alles goed gecombineerd is.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 120kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 70mg | Potassium: 80mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg