Zachte Havermoutkoekjes Recept
Heerlijke zachte havermoutkoekjes, perfect voor een tussendoortje.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 100 g Havermout
- 50 g Bloem
- 100 g Boter op kamertemperatuur
- 80 g Suiker
- 1 stuk Ei
- 1 tl Vanille-extract
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
Voeg het ei en vanille-extract toe en mix goed door.
Voeg de havermout, bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een deeg.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 70mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg