Ga terug
+ servings
zachte-havermoutkoekjes-recept

Zachte Havermoutkoekjes Recept

Heerlijke zachte havermoutkoekjes, perfect voor een tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 12 koekjes
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 100 g Havermout
  • 50 g Bloem
  • 100 g Boter op kamertemperatuur
  • 80 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix goed door.
  4. Voeg de havermout, bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een deeg.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
  6. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 70mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!