Ga terug
+ servings
wortel-cupcakes-recept

Wortel Cupcakes Recept

Heerlijke en gezonde wortel cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Cupcakes

  • 200 g geraspte wortelen
  • 150 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl zout
  • 120 ml plantaardige olie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
  3. Voeg de eieren en olie toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  4. Roer de geraspte wortelen erdoor tot alles goed gemengd is.
  5. Vul de muffinvormpjes voor ⅔ met het beslag.
  6. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 3000IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Carrot Cupcakes, Wortel Cupcakes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!