Wortel Ananas Cupcakes Recept
Heerlijke cupcakes met wortel en ananas, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 150 g suiker
- 2 teaspoon bakpoeder
- 1 teaspoon baksoda
- 1 teaspoon kaneel
- 0.5 teaspoon zout
- 2 eieren
- 120 ml plantaardige olie
- 200 g geraspte wortel
- 150 g geplette ananas
- 1 teaspoon vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinblik in of gebruik papieren vormpjes.
In een grote kom, meng bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout.
In een andere kom, klop de eieren, olie en vanille-extract samen. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
Voeg de geraspte wortel en geplette ananas toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
Vul de muffinblikjes voor ⅔ met het beslag en bak 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 18g | Vitamin A: 3000IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg