Witte Chocolade Frambozen Cheesecake Recept
Een heerlijke cheesecake met witte chocolade en frambozen.
Print Recept
Pin Dit
Bodem
- 200 g Digestive koekjes fijn verkruimeld
- 100 g Boter gesmolten
Vulling
- 400 g Roomkaas op kamertemperatuur
- 200 g Witte chocolade gesmolten en afgekoeld
- 100 g Suiker
- 3 Eieren
- 1 tl Vanille-extract
- 150 g Frambozen
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Maak de bodem: meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Maak de vulling: klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elk ei. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Giet de helft van het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Verdeel de frambozen erover en giet de rest van het roomkaasmengsel erover.
Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast voor het serveren.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Cheesecake, Frambozen, Witte Chocolade