Ga terug
+ servings
witte-chocolade-frambozen-cheesecake-recept

Witte Chocolade Frambozen Cheesecake Recept

Een heerlijke cheesecake met witte chocolade en frambozen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Bodem

  • 200 g Digestive koekjes fijn verkruimeld
  • 100 g Boter gesmolten

Vulling

  • 400 g Roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 g Witte chocolade gesmolten en afgekoeld
  • 100 g Suiker
  • 3 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 150 g Frambozen

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  2. Maak de bodem: meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  3. Maak de vulling: klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng goed.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elk ei. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
  5. Giet de helft van het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Verdeel de frambozen erover en giet de rest van het roomkaasmengsel erover.
  6. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
  7. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cheesecake, Frambozen, Witte Chocolade
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!