Ga terug
+ servings
wacky-cake-recept

Wacky Cake Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor een chocoladecake zonder eieren of zuivel.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1.5 cups Bloem
  • 1 cup Suiker
  • 1 teaspoon Baking soda
  • 0.5 teaspoon Zout
  • 0.25 cup Cacaopoeder
  • 1 tablespoon Azijn
  • 1 teaspoon Vanille-extract
  • 6 tablespoon Olie
  • 1 cup Water

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een bakvorm in.
  3. In een grote kom, meng de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder.
  4. Maak drie kuiltjes in de droge ingrediënten. Giet de azijn in één kuiltje, de vanille in een ander kuiltje en de olie in het derde kuiltje.
  5. Giet het water over alles en meng goed tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  7. Bak gedurende 30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Chocoladecake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!