Ga terug
+ servings
verse-vijgenkoekjes-recept

Verse Vijgenkoekjes Recept

Heerlijke verse vijgenkoekjes, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 200 g Verse vijgen fijngehakt
  • 100 g Bloem
  • 50 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 100 g Boter gesmolten
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg het ei en de gesmolten boter toe en meng goed.
  4. Voeg de fijngehakte vijgen toe en meng tot een samenhangend deeg.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!