Verse Vijgenkoekjes Recept
Heerlijke verse vijgenkoekjes, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 200 g Verse vijgen fijngehakt
- 100 g Bloem
- 50 g Suiker
- 1 stuk Ei
- 100 g Boter gesmolten
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg het ei en de gesmolten boter toe en meng goed.
Voeg de fijngehakte vijgen toe en meng tot een samenhangend deeg.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg