Vers recept voor perencake
Een heerlijke en eenvoudige perencake, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 100 g Boter gesmolten
- 2 Eieren
- 2 stuks Peren geschild en in stukjes
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe. Mix tot een glad beslag.
Spatel de stukjes peer door het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Cake, Dessert, Nagerecht, Peren