Ga terug
+ servings
vers-recept-voor-perencake

Vers recept voor perencake

Een heerlijke en eenvoudige perencake, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 2 stuks Peren geschild en in stukjes
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  4. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe. Mix tot een glad beslag.
  5. Spatel de stukjes peer door het beslag.
  6. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  7. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Dessert, Nagerecht, Peren
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!