Ga terug
+ servings
verjaardagstaart-recept

Verjaardagstaart Recept

Een heerlijke taart perfect voor verjaardagen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Taartbeslag

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 200 g Boter op kamertemperatuur
  • 4 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm in en bestuif met bloem.
  3. Klop de boter en suiker romig.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
  5. Voeg vanille-extract toe.
  6. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het beslag.
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten.
  8. Laat de taart afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Birthday Cake, Verjaardagstaart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!