Ga terug
+ servings
vegan-volkoren-pannenkoeken-recept

Vegan Volkoren Pannenkoeken Recept

Heerlijke vegan volkoren pannenkoeken, perfect voor een gezond ontbijt of lunch.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Volkorenmeel
  • 500 ml Plantaardige melk
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 tl Zout
  • 2 el Kokosolie gesmolten

Instructies 

  1. 1. Meng het volkorenmeel, bakpoeder en zout in een mengkom.
  2. 2. Voeg de plantaardige melk en gesmolten kokosolie toe. Meng goed met een garde tot een glad beslag.
  3. 3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met kokosolie.
  4. 4. Giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten per kant, tot hij goudbruin is.
  5. 5. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm met je favoriete toppings.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 5g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!