Go Back
+ servings
vegan-turks-geroosterde-aubergine-recept

Vegan Turks Geroosterde Aubergine Recept

Een heerlijk veganistisch gerecht met geroosterde aubergine, geïnspireerd door de Turkse keuken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Turkish, Turks
Porties: 4 porties
Calorieën: 120 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 aubergines in de lengte gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el citroensap
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de gehalveerde aubergines op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  3. Bestrooi met zout, komijnpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  4. Rooster de aubergines in de oven gedurende 30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  5. Haal de aubergines uit de oven en besprenkel met citroensap en gehakte peterselie.
  6. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Vegan, Veganistisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!