Vegan Turks Geroosterde Aubergine Recept
Een heerlijk veganistisch gerecht met geroosterde aubergine, geïnspireerd door de Turkse keuken.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 aubergines in de lengte gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el citroensap
- 2 el gehakte peterselie
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de gehalveerde aubergines op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met zout, komijnpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Rooster de aubergines in de oven gedurende 30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Haal de aubergines uit de oven en besprenkel met citroensap en gehakte peterselie.
Serveer warm.
Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg