Ga terug
+ servings
vegan-pannenkoeken-recept

Vegan Pannenkoeken Recept

Heerlijke vegan pannenkoeken voor een gezond ontbijt of brunch.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast/Brunch, Ontbijt/Brunch
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 500 ml Plantaardige melk
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 el Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 2 el Plantaardige olie

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  2. 2. Voeg de plantaardige melk en olie toe en klop tot een glad beslag.
  3. 3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  4. 4. Giet een pollepel beslag in de pan en bak tot er belletjes ontstaan, draai om en bak de andere kant goudbruin.
  5. 5. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Vegan Pancakes, Vegan Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!