Vegan Courgettebrood Recept
Een heerlijk vegan courgettebrood, perfect voor elk moment van de dag.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 cups geraspte courgette
- 1 cup bloem
- ½ cup amandelmeel
- 1 teaspoon bakpoeder
- ½ teaspoon baking soda
- ½ teaspoon zout
- ½ cup kokosolie, gesmolten
- ½ cup ahornsiroop
- 1 teaspoon vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rasp de courgette en druk het overtollige vocht eruit.
In een grote kom, meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en zout.
Voeg de geraspte courgette, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe. Meng goed.
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg