Ga terug
+ servings
vegan-courgettebrood-recept

Vegan Courgettebrood Recept

Een heerlijk vegan courgettebrood, perfect voor elk moment van de dag.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 cups geraspte courgette
  • 1 cup bloem
  • ½ cup amandelmeel
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • ½ teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon zout
  • ½ cup kokosolie, gesmolten
  • ½ cup ahornsiroop
  • 1 teaspoon vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rasp de courgette en druk het overtollige vocht eruit.
  3. In een grote kom, meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en zout.
  4. Voeg de geraspte courgette, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe. Meng goed.
  5. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
  6. Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Vegan, Veganistisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!