Vanillepuddingrecept
Een eenvoudig en heerlijk vanillepuddingrecept.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 ml Melk
- 50 g Suiker
- 1 stuks Vanillestokje
- 2 stuks Eidooiers
- 20 g Maizena
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
Doe de melk, suiker, vanillezaadjes en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook.
Verwijder het vanillestokje en zet het vuur laag.
Klop de eidooiers en maizena in een kom tot een glad mengsel.
Voeg een beetje van de hete melk toe aan het eidooiermengsel en roer goed door.
Giet het eidooiermengsel terug in de pan en blijf roeren tot de pudding dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 60mg | Potassium: 150mg | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 150mg | Iron: 0.5mg
Vanilla Pudding, Vanillepudding