Go Back
+ servings
vanillepuddingrecept

Vanillepuddingrecept

Een eenvoudig en heerlijk vanillepuddingrecept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale Tijd: 20 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 ml Melk
  • 50 g Suiker
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 2 stuks Eidooiers
  • 20 g Maizena

Instructies 

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  2. Doe de melk, suiker, vanillezaadjes en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook.
  3. Verwijder het vanillestokje en zet het vuur laag.
  4. Klop de eidooiers en maizena in een kom tot een glad mengsel.
  5. Voeg een beetje van de hete melk toe aan het eidooiermengsel en roer goed door.
  6. Giet het eidooiermengsel terug in de pan en blijf roeren tot de pudding dikker wordt.
  7. Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 60mg | Potassium: 150mg | Sugar: 15g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 150mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Vanilla Pudding, Vanillepudding
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!