Vanillebonenbanketbakkersroomrecept
Een heerlijk recept voor vanillebonenbanketbakkersroom.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 1 stuk vanillestokje opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
- 100 g suiker
- 4 stuk eidooiers
- 30 g maïzena
- 50 g boter in blokjes
Verwarm de melk met het vanillestokje en de zaadjes in een steelpan tot net onder het kookpunt.
Klop in een mengkom de suiker, eidooiers en maïzena tot een glad mengsel.
Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door.
Giet het eimengsel terug in de pan bij de rest van de melk en verwarm al roerend tot het mengsel dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot deze is gesmolten.
Laat de banketbakkersroom afkoelen voordat je hem gebruikt.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Vanilla Bean Pastry Cream, Vanillebonenbanketbakkersroom