Ga terug
+ servings
vanillebonenbanketbakkersroomrecept

Vanillebonenbanketbakkersroomrecept

Een heerlijk recept voor vanillebonenbanketbakkersroom.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 1 stuk vanillestokje opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
  • 100 g suiker
  • 4 stuk eidooiers
  • 30 g maïzena
  • 50 g boter in blokjes

Instructies 

  1. Verwarm de melk met het vanillestokje en de zaadjes in een steelpan tot net onder het kookpunt.
  2. Klop in een mengkom de suiker, eidooiers en maïzena tot een glad mengsel.
  3. Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door.
  4. Giet het eimengsel terug in de pan bij de rest van de melk en verwarm al roerend tot het mengsel dikker wordt.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot deze is gesmolten.
  6. Laat de banketbakkersroom afkoelen voordat je hem gebruikt.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Vanilla Bean Pastry Cream, Vanillebonenbanketbakkersroom
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!