Ga terug
+ servings
vanille-cupcake-recept

Vanille Cupcake Recept

Heerlijke vanille cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 servings
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 125 g Boter op kamertemperatuur
  • 125 g Suiker
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl Vanille-extract
  • 125 g Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 60 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren vormpjes in een muffinblik.
  2. Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppen na elke toevoeging.
  4. Voeg het vanille-extract toe.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
  6. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 100mg | Potassium: 50mg | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 30mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcake, Vanille Cupcake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!